Bygga hus i Ulricehamn

Skidåkning, småstadsidyll och ett riktigt bra läge - det och mycket mer kan växande och trivsamma Ulricehamn locka med.

Ulricehamn är känt för sitt genuina och pittoreska centrum omgivet av Åsunden – sjön som med sina gröna holmar, lummiga näs, och djupa vikar, av författarinnan Birgit Th Sparre i en roman beskrivits som ”lite vackrare än andra sjöar”. Och skönheten är mycket riktigt slående i denna bygd som även blivit ett populärt tillhåll för vintersportutövare. Här kan alla som söker toppkvalitet i backar och spår få sitt lystmäte - den sydliga breddgraden till trots. Ulricehamn har på senare år blivit en aktör för stora internationella skidtävlingar, vilka blivit till härliga folkfester.

Lassalyckan i Ulricehamn är södra Sveriges första officiella Vasaloppscenter inom skidor, löpning och mountainbike. På denna anläggning är det också möjligt att utöva ett 20-tal sporter av alla de slag. Genom kommunen sträcker sig också nedlagda banvallar som i dag används för motion och rekreation. Här går det att cykla och promenera helt ostört från biltrafik och samtidigt njuta av natursköna vyer.

Staden är även känt för sitt charmiga och pittoreska centrum med kullerstengator och shopping i såväl välkända varukedjor som små unika butiker. Här möter ett modernt utbud spännande 1700-talshistoria då många av byggnaderna på gågatan har sitt ursprung just i denna tidsepok. 

Föreningslivet är rikt och varierande med något för alla smaker och näringslivet utvecklas hela tiden. I Ulricehamn finns i nuläget runt 2500 företag och antalet växer. Med ett gynnsamt geografiskt läge med närhet till såväl Jönköping och Borås som Göteborg finns en stor arbetsmarknad inom bekvämt pendlingsavstånd.

Lediga tomter och hus i Ulricehamn

 • Kommande

  Bergsäter

  Ort:Bergsäter
  Kommun:Ulricehamn
  Area:Ej fastställd
  Antal kvar:Ej fastställd

  Bergsäter

  Ort:Bergsäter
  Kommun:Ulricehamn
  Antal kvar:Ej fastställd
  Area:Ej fastställd
  Boende:Ej fastställd
  Kommande
  Kommande

  Bergsäter

  Ort:Bergsäter
  Kommun:Ulricehamn
  Area:Ej fastställd
  Antal kvar:Ej fastställd