Varför välja A-hus som din husleverantör

Våra produkter

Alla våra hus byggs med hög kvalitet i trä och inomhus i varma torra lokaler. Detta tillsammans med en av marknadens bästa väggar gör att du får en fantastisk miljö i ditt nya hem.

Våra husmodeller

Trä för framtiden

För varje hus vi bygger planterar vi hela 70 nya träd. På det viset bidrar trähusbyggnation till en hållbar framtid för våra barn, och barnbarn. Och deras barn. Hur fantastiskt?

Lär dig mer om trä

Kunnig personal

Familjevänliga trähus är vår bästa gren. Vår personal är hjärtat och hjärnan i företaget. Vi tar dig i handen och följer dig hela vägen. Vår uppgift är att hjälpa dig att hitta hem.

Våra medarbetare

Hållbar utveckling

Vi arbetar oavbrutet med ständiga förbättringar för att utveckla våra hus till att bli ännu mer energieffektiva och stå friska och starka ännu längre. Hållbar utveckling är viktigt för oss.

Ett hållbart boende

Vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen

Vi på A-hus tycker att det är viktigt att vi som husleverantör kan erbjuda er trygghet, omtanke och kvalitet hela vägen fram till ert nya hus, eller hem som vi föredrar att kalla det. Vi är en av få hustillverkare som har kontroll på hela kedjan från skog till färdigt hus. Det gör oss till en trygg och flexibel husleverantör av ditt framtida hem. Här hittar ni våra fina villor, lediga tomter och annat inspirerande för er som funderar på att bygga nytt hus.

Hustillverkare sedan 1946

Vi är en hustillverkare som har skapat hus med kärlek ända sedan 1946. Allt började i en oansenlig liten byggnad, som sedan har vuxit upp och blivit en storskalig fabrik där hundratals A-hus tillverkas varje år. Allt sker i Anneberg utanför Kungsbacka i vackra Halland.

 

Många som har besökt vår anläggning brukar likna den vid en tomtefabrik. I ena änden åker det in stora trädstockar och i andra änden kommer det ut färdiga hus. Fördelen med detta är att vi som hustillverkare har kontroll från a till ö, eller från skog till hus om du vill.

Husleverantör – från skog till färdigt hus

Vi brukar säga att vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen. Och så är det faktiskt. För på A-hus har vi koll på hela kedjan från det att träden fälls och hämtas i skogen tills de kommer ut ur fabriken i form av färdiga husväggar och sedan hela vägen hem till din tomt. Och det är en av fördelarna med A-hus. Vi bryr oss om ditt hus hela vägen hem. 

 

Varje år tillverkar och säljer vi ungefär 600 hem, alltså lite mer än två hus om dagen. Alla hus tillverkas i Anneberg av våra duktiga snickare och konstruktörer. Men det är inte bara i Anneberg som A-hus finns. Vi har säljare runt om i hela landet som hjälper dig att forma och bygga ditt nya hem.

Husbyggaren – Bygg ditt hus online

Med Husbyggaren vill vi göra hela husaffären enklare för dig. Börja bygga ert hus och känn på hur ni vill ha det. Experimentera med allt från materialval och färger till köksutrustning och andra tillval och se hur ert nya hem växer fram och vad det kommer kosta att bygga. Sen tar ni enkelt kontakt med oss. 

Vill du bli en av oss?

Är du sugen på nya utmaningar i en spännande organisation?

Då ska du söka en tjänst hos oss på A-hus och Derome och bli en i teamet!

För att kommande generationer ska kunna fortsätta att bygga kärleksfulla hem återplanterar vi 75 nya träd för varje hus vi bygger. Vi tar på så sätt hand om ditt hus redan som liten planta.

Kärleken till skogen

Löpning i skogen ger mig energi, det är kombinationen av att få frisk luft och en avslappnad miljö som gör att jag mår bra. Många gånger är det under löpturerna som lösningar på vardagsproblemen dyker upp och nya idéer kläcks.

Att använda skogen till återhämtning är något jag uppmanar många till, inte minst min familj. Mina barn hade inte mycket mer än lärt sig gå, innan de fick uppleva sina första stunder i skogen fyllda med korvgrillning, bär- och svampplockning och fiske. Intresset för skogen har jag mina föräldrar och inte minst farfar att tacka för. Precis som för mina barn började det tidigt även för mig, jag var inte så gammal när jag fick vara med vid både skogsavverkning och återplantering. 

 

För A-hus, som har blivit mitt andra hem efter tolv år på företaget, har också skogen en stor betydelse. Det är här vi hämtar den viktigaste råvaran till våra hus. Vi brukar säga att vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen. Och så är det faktiskt.

 

För på A-hus har vi koll på hela kedjan från det att träden fälls och hämtas i skogen tills de kommer ut ur fabriken i form av färdiga husväggar och sedan hela vägen till ditt nya hem. Att bygga trähus gör att vi bidrar till en bättre miljö, då trä är både ett förnybart och ekologiskt material som binder koldioxid. Det finns ingen annan råvara att bygga i idag som är så miljövänlig som trä. 

 

Så kärleken till skogen är stor på många sätt. Och jag tror att många kan hålla med mig om att en grillad korv aldrig smakar bättre än när det grillats över öppen eld - just i skogen!

 

Johan Axelsson
VD A-hus

Med trä för en hållbar framtid

Vårt miljöarbete är ständigt på tapeten

Från avtal till färdigt hem

Så här ser processen ut i enkla steg