Bygga hus på Orust

Traditionsrika fiskebyar, solvarma klippor, glittrande hav och ett aktivt kulturliv. Orust kommun erbjuder livskvalité när den är som bäst.

Orust kommun, bestående av den större ön Orust och ett flertal mindre öar, holmar och skär, är historiskt präglad av båtbyggeri, jordbruk och fiske. Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar med fantastiska möjligheter till rekreation och återhämtning. Kulturlivet är aktivt och lever särskilt upp under somrarna med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i bygden och möjligheter att avnjuta visor, rock eller jazz på mysiga restauranger precis vid strandkanten. Från Slussen, Flatön och Nösund bjuder svensk artistelit och lokala förmågor på sköna toner och andra event som lockar är till exempel skördefest, marknader och hummersafari.

Orust har ett stort och blomstrande föreningsliv och havet inbjuder till aktiviteter som bad, fiske, segling och kajakpaddling. Företagen är många i kommunen och präglas av småskalighet och entreprenörskap. Med sex mil till Göteborg, tre mil till Uddevalla, fasta broförbindelser i båda riktningarna samt två färjelinjer mot fastlandet är det lätt att ta sig till omgivande städer. På Orust är servicen god med flera grundskolor och en gymnasieskola. Här bor du lugnt och tryggt i en miljö som gör gott för kropp och själ – samtidigt som citylivet och dess enorma utbud aldrig är långt borta.
 

Nyproduktion i närliggande områden

 • Försäljning pågår

  Solhyllan

  Ort:Slussen
  Kommun:Orust
  Area:656-1 574 kvm
  Antal kvar:4 av 6

  Solhyllan

  Ort:Slussen
  Kommun:Orust
  Antal kvar:4 av 6
  Area:656-1 574 kvm
  Boende:Hus
  Försäljning pågår
  Försäljning pågår

  Solhyllan

  Ort:Slussen
  Kommun:Orust
  Area:656-1 574 kvm
  Antal kvar:4 av 6