Bygga hus i Uddevalla

En tillväxtkommun som ständigt expanderar – och samtidigt lockar med storslagen natur. Det finns flera skäl att bosätta sig i Uddevalla.

Kommunens strategiska geografiska läge har bidragit till en god och varierad arbetsmarknad inom olika branscher. Uddevalla är också ett regionalt centrum för handel och utbildning. Här finns bland annat Sveriges största gymnasieskola och en stark handel. Till den lokala samhällsutvecklingen har även ett aktivt kultur- och föreningsliv bidragit. Centralorten Uddevalla är en pulserande stad med ett brett utbud av evenemang och kultur året runt. Här finns även ett gediget utbud av shopping med allt från charmiga gårdsbutiker och centrumhandel på kullerstensgator till moderna köpcentrum.

Runt om i hela kommunen erbjuds underbara upplevelser i det fria, i ett skiftande och vackert landskap. Kryssa fram med skärgårdsbåtarna på rogivande vågor, ta ett dopp från solvarma klippor eller vandra, jogga eller cykla med klippor, hav och skog som kuliss. Överallt i Uddevalla kommun kan du bo nära andlöst vacker natur – och tusen möjligheter - runt knuten.