Bygga hus i Mark

”Läge för det goda livet” är Marks kommuns devis. Här lever invånarna gott på många vis – med fantastiska naturupplevelser, shopping av hög klass och goda kommunikationer till ett flertal större städer.

Närheten till en vacker och varierad natur är en av kommunens största fördelar. Var du än befinner dig i bygden kan du njuta av upplevelser i skog och mark, på sjöar och stränder. Mark består av en levande landsbygd med flera medelstora och mindre orter. Kinna är kommunens hjärta med en genuin småstadskänsla och möjlighet till shopping i såväl större affärer som små unika butiker. Shopping av hög klass finns runt om i hela kommunen. Hit, till Tygrikets Mekka, vallfärdar människor från hela landet för att fynda prisvärda textilier och spännande inredning. Skene, som också tillhör centralorten, lockar med köpcentrum samt Västsveriges största skobutik och järnhandel. Föreningslivet är rikt och varierat liksom kulturlivet, med bland annat konserthus, kulturhus och museum med mängder av utställningar och arrangemang. Här är även idrotten stor, och det finns flera sportanläggningar, bland annat ett badhus.

Mark har ett strategiskt läge med närhet till havet, tre städer och Landvetter flygplats. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla till Borås, Göteborg och Varberg. Näringslivet på hemmaplan är starkt och erbjuder jobb inom ett flertal branscher. Här finns även en god service, 28 förskolor, 17 grundskolor och en gymnasieskola. I Mark råder livskvalité i en avkopplande atmosfär – med storstadens brus och hela världens destinationer inom bekvämt räckhåll.