Bygga hus i Ödeshög

”Rum för själen” är Ödeshögs kommuns slogan. Här förenas småstadsidyll, gemenskap och närhet till service med storslagen natur och historia.

Fornlämningar visar att männskor bodde i Ödeshög så tidigt som för 5000 år sedan. Stenåldersboplatser, det medeltida klostret Alvastra, vikingarnas mästerverk Rökstenen är bara några exempel på spår av historien som i dag gör Ödeshög till en spännande plats.

Här har spår av svunna kulturella epoker en lika viktig plats som den hänförande vackra natur som omgärdar dem. Här finns möjlighet att imponeras av utsikten från östgötarnas heliga berg Omberg, vandra i trolsk skog och mark och förstås njuta av närheten till vattnet.

Fina Hästholmens hamn med restaurang, camping och badplatser inbjuder till upplevelser året om. Och naturum Tåkern gör Ödeshög till ett eldorado för fågelentusiaster. En unik byggnad fungerar som en port till naturen och kulturen i Tåkernbygden och runt naturum breder vandringsleder och sagostig ut sig. Grillplatser, naturlekplats och fågeltorn lockar till friluftsliv och ger chanser att upptäcka en bygd som har mycket att berätta.

I Ödeshög finns även ett konstgalleri och möjlighet att ta del av kulturella arrangemang. Grundskolor, dagligvarubutiker, presentaffärer, restauranger, vårdcentral, bio och gym med mera i centrum gör att den mesta servicen finns alldeles nära inpå. Samtidigt som Ödeshög, en av Sveriges minsta kommuner, erbjuder det lugn, den stressfria vardag och den samhörighet som många söker i dag.

Till Ödeshög vars antal invånare uppgår till drygt 5000 är alla välkomna till ett trivsamt boende såväl i ett attraktivt centrum som på en levande landsbygd. 
 

Vi finns även här