Bygga hus i Karlstad

En sol är Karlstads symbol och det säger mycket om mentaliteteten i denna expansiva kommun som ligger i framkant inom flera områden.

”Sola i Karlstad” var egentligen smeknamnet på Eva Lisa Holtz, som arbetade som servitris i staden under 1700-talet och blev känd för att skina just som en sol. Numera finns hon som en staty utanför Stadshotellet i staden, men solen och det glada humöret finns kvar. En positiv trend präglar inte minst näringslivet med världsunik kompetens och 9000 företag, många av dem framstående inom sina branscher. I Karlstads kommun finns det många spännande arbetsgivare som erbjuder attraktiva och utmanande jobb inom flera olika branscher och med hela världen som arbetsfält. Fritiden är lätt att fylla med roliga och avkopplande aktiviteter, då utbudet är stort.

Det finns goda möjligheter att utöva idrott med många anläggningar, bland annat ett upplevelsebad. kulturlivet är rikt med teater, opera, film, konserter, konst, museer och mycket mer för alla åldrar. En levande stadskärna, flera handelscentrum och vacker natur gör att det finns något för alla. Karlstad är strategiskt placerat med närhet både till Stockholm, Göteborg och Oslo. Med egen flygplats, Karlstad Airport, går det snabbt att ta sig både till Stockholm och Frankfurt samt avgångar till ett flertal platser i Europa. 
 

Vi finns även här