Bygga hus på Hammarö

En av Sveriges minsta kommuner erbjuder stor livskvalité med vacker natur och utbildning i toppklass. Det är attraktivt att bo på Hammarö.

I Vänern söder om Karlstad, avskild från fastlandet genom Klarälvens delta, ligger den gröna ön Hammarö. Med sina 54 kvadratkilometer tillhör kommunen landets minsta och lockar med hög livskvalité med den direkta närheten till vatten i fokus. Vänern bjuder på en hänförande utsikt och det finns möjlighet att njuta av strandpromenader, bad, paddling, segling, fiske och skärgårdsliv. Föreningslivet är rikt med ett stort utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Här finns flera motionsanläggningar, bland annat friluftscentret Kilenegården med en kvarts miljon besökare årligen. 

På Hammarö är det också nära till service och Karlstads centrum finns bara några kilometer bort. I kommunen finns bland annat öppna förskolan, kommunala och kooperativa förskolor, grundskolor och fritidshem – och de håller en god kvalité. Hammarö kan stoltsera med att flera år i rad ha utsetts till en av Sveriges bästa skolkommuner. 
 

Vi finns även här