Bygga hus i Malmö

En port mot kontinenten och världen - med fötterna i den skånska myllan. Malmö är den brusande storstaden med en skön mix av lokalt och globalt. Och till synes obegränsade möjligheter.

Malmö har växt i över tre decennier och fortsätter så oförtröttligt att göra. Antalet invånare som nu kan räknas till runt 350 000 gör staden till Sveriges tredje största - och det är inte konstigt att många vill flytta hit. Det här är en plats som lockar med mycket. Framför allt ett enormt utbud av upplevelser - och möjligheter.

Mångfalden är Malmös nerv och utmärker allt från kultur- och nöjesliv till natur och jobb. Staden är känd för sin kreativitet inom inte minst konst och musik. Här går det att berika sin fritid genom besök såväl på stora intressanta museer som på mindre konstgallerier av mycket hög kvalitet. Den kulinariska scenen präglas av intryck från hela världen och shoppingen är rik och varierad med möjligheter att såväl strosa på shoppingstråk mitt i centrum som att besöka enorma köpcentrumet Emporia strax utanför city. Populära sportevenemang av olika slag avlöser varandra och naturen är alltid närvarande med havet ett stenkast bort och djupa skogar, gröna ängar och gula rapsfält inom bekvämt avstånd. 

Nästan mitt i stan breder en kilometerlång sandstrand ut sig och bidrar till att göra Malmö till en populär sommarstad. Men älskad är denna söderns pärla året runt och goda jobbmöjligheter gör inte kärleken mindre. Det är lätt att förälska sig i Malmö - och lätt att bo där. I likhet med Köpenhamn, som ligger endast en halvtimmas bilfärd bort, tillhör Malmö Öresundsregionen som är Nordens största arbetsmarknad. Här finns också flera universitet och högskolor där tung forskning bedrivs och kommunikationerna är välutbyggda.

Närheten till Köpenhamn och kontinenten sätter sin prägel på nästan allt i denna myllrande cykel-, park- och nöjesstad - som på många sätt fascinerar, skapar trivsel - och förverkligar drömmar.
 

Vi finns även här