Bygga hus i Västerås

Det är kommunen där imperier som H&M och Ica grundats och stjärnor som Rickard Wolff, Helena Bergström och Loreen sett dagens ljus.

Med en stolt historia blickar nu Västerås framåt - mot en ljus framtid. Västerås kommun har haft en stor betydelse för Sverige och dess utveckling. Här har många stora företag grundats, bland annat H&M och Ica och näringslivet står starkt. I kommunen finns goda förutsättningar att få jobb. Dessutom ligger Stockholm endast tio mil bort och kommunikationerna är goda. Må bra kan du göra genom en aktiv fritid och här finns bland annat skidanläggning, isbanor, actionbad, trampolinpark, upplevelsecentrum, konserthus och en teater som sätter guldkant på tillvaron.

En 380 kilometer lång cykelbana gör Västerås till en av de mest cykelvänliga städerna i landet och om du är historieintresserad, varför inte göra en utflykt till historiska platser som Anundshög, Sveriges största forntida gravhög, eller 400 år gamla Skultuna Messingsbruk med fabriksbutiker och outlet strax intill. Kommunen erbjuder även många upplevelser i skog och mark. Denna Sveriges femte största stad med omnejd är en region som växer och har mycket att locka med.
 

Nyproduktion i närliggande områden

 • Till salu
  Till salu

  Romfartuna Strängsbo 11

  Västerås
  Typ av boende:
  Tomtarea: 3121 kvm
   
 • Till salu
  Till salu

  Romfartuna Strängsbo 12

  Västerås
  Typ av boende:
  Tomtarea: 2787 kvm