Bygga hus i Kumla

Kumla är skostaden som blev en konststad. Här bjuds på unika kulturupplevelser, fina naturupplevelser och populär skidåkning.

En gång i tiden var Kumla Sveriges centrum för tillverkning av skor och stenarbeten, något som kommunens museer Skoindustrimuseet och Stenarbetsmuseet numera vittnar om. I dag har Kumla ett betydande, växande och varierande näringsliv med omkring 1700 företag som erbjuder jobb i skilda branscher.

Här finns alla möjligheter till meningsfull och givande fritid med aktiviteter, upplevelser och gemenskap i fokus. Kumla beskriver sig som en kommun som satsar på konst, kultur, historiska sevärdheter, vackra parkmiljöer och andra mötesplatser i stadskärnan. Utbudet av sport- och fritidsanläggningar är stort och naturaktiviteter är alltid nära.

Lockar i detta sammanhang gör inte minst friluftsområdet Kvarntorpshögen som vintertid blir till slalom- och pulkabacke och erbjuder fina skidspår. Och året om erbjuder vandrings- och cykelleder med en magnifik utsikt över Närkeslätten. Kvarnstorpshögen, som utgörs av en 100 meter hög slagghög, är också känt i kulturella kretsar. Här går det sommartid nämligen att besöka den unika skulpturparken Konst på hög som erbjuder konserter och teaterföreställningar. I Kumla finns det mycket att upptäcka och uppleva. Föreningslivet är en viktig del av kommunen och dess utveckling, flera grundskolor och god service bidrar till att göra Kumla till en attraktiv plats att bo på.
 

NYPRODUKTION I NÄRLIGGANDE OMRÅDEN

  • Kommande

    Tågvägen 2 Hällabrottet

    Kumla
    Typ av boende: Tomt
    Tomtarea: 830 kvm

Vi finns även här