Arkitektritade, nyckelfärdiga hus & villor | A-hus
Hoppa till innehållet

Att välja rätt entreprenadform

En fråga vi ofta får är vilka entreprenadformer vi erbjuder. Vårt svar är att det är helt upp till dig som kund att välja. För att reda ut begreppen förklarar vi här kort de vanligaste entreprenadformerna och vad som skiljer dem åt. Du kan också läsa mer i vår broschyr "Vägen till ditt nya hem".

Totalentreprenad

"Allt finns på ett och samma kontrakt"
Det är många gånger totalentreprenad som menas, när man i dagligt tal använder uttrycket "nyckelfärdigt hus". "Nyckelfärdigt hus" är alltså ingen juridisk förekommande entreprenadform utan det vi erbjuder är totalentreprenad. I princip innebär det att du gör upp hela affären med en part, allt finns på ett och samma kontrakt.

Läs mer om totelentreprenad >>

Delad entreprenad

Denna form innebär att du enbart köper själva byggsatsen av husföretaget. Det är då du, eller om du utser någon annan person, som samordnar bygget och utser entreprenörer. Du har dock alltid det juridiska ansvaret om inte annat är avtalat. Detta kan vara ett bra alternativ om du t ex har tänkt att göra mycket själv.

Läs mer om delad entreprenad >>

Generalentreprenad

Detta begrepp förväxlas ofta med nyckelfärdigt hus, vilket är något helt annat, läs under "Totalentreprenad". Med generalentreprenad handlar du själv upp hela byggentreprenaden hos ett enda byggföretag och själva byggsatsen från ett husföretag.

Läs mer om generalentreprenad >>

Produkten har lagts i kundvagnen