Bygga hus i Örebro

Årets friluftskommun och Årets Idrottsstad - Örebro har fått flera fina utmärkelser. Här möts en vacker natur, sport och kultur i en perfekt blandning.

Sveriges i dag sjätte största stad har tack vare sin strategiska placering mellan Stockholm, Göteborg och Oslo samt med närhet till huvudstaden, Västerås och Karlstad, kunnat växa i stadig takt.

Örebro är den gamla industristaden som nu tagit en mer akademisk inriktning med en växande service- och tjänstesektor. Här finns i dag ett rikt, mångfacetterat näringsliv med företag i olika storlekar och ett av landets mest ansedda universitet. Just utbildning tillhör Örebros huvudnäringar liksom logistik, industri och handel. Bland de största privata arbetsgivarna i staden finner man E.On, Atlas Copco, DHL och Ekströms.

Kommunen erbjuder ett brett utbud av fritidssysselsättningar. Här finns skatepark, trampolinpark, lekland och äventyrsbad. Idrotten är stor med flera lag i högsta divisionen inom såväl hockey som fotboll. Det finns möjligheter att se och utöva bland annat basket, amerikansk fotboll. Motion och träning erbjuds också nära staden och dess flacka landsbygd, vid Hjälmarens vatten eller på Kilsbergens stigar i ett kuperat landskap. Här kan du vandra, cykla, paddla och umgås - och få underbara naturupplevelser på köpet.

Runt om i bygden känns historiens vingslag. På en holme i Svartån tronar det medeltida Örebro slott och stadsdelen Wadköping skildrar med sina trähus och gårdar det gamla Örebro - och är i dag en högst levande plats med kulturella evenemang året om. Utbudet och närheten till aktiviteter tillhör den här attraktiva kommunens största styrkor. 
 

Visningar i Örebro

Besök en av våra visningar i Örebro kommun.

 • Villavisning Villa Almby Söndag 15 november 15 november Kl. 11:00-12:00 Örebro Dragarvägen 3 A, Garphyttan

Nyproduktion i Örebro kommun

 • Försäljning pågår

  Garphyttan

  Garphyttan, Örebro
  Typ av boende: Hus, Parhus
  Tomtarea:  486 - 780 kvm
  Antal: 7 av 12

Vi finns även här