VD:n har ordet | A-hus
Hoppa till innehållet

VD:n har ordet

Det finns ungefär 23,5 miljoner hektar skog i Sverige. Inte undra på att vi har en lång och gedigen historia att bygga trähus i vårt land. Den gamla tiondeboden vid Ingatorps kyrka timrades av talltimmer redan 1229 och står fortfarande kvar. A-hus är en del av den här traditionen.

Vi är en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt tusen och åter tusen hus sedan 1946. Varje hus blir ett unikt hem, byggt av trä från våra egna och närliggande skogar. Vi älskar trä och tänker fortsätta jobba med det materialet även i framtiden.

För att kommande generationer ska kunna fortsätta att bygga kärleksfulla hem återplanterar vi 75 nya träd för varje hus vi bygger. Vi tar på så sätt hand om ditt hus redan som liten planta. Efter närmare 70 år är det dags för avverkning och under alla dessa år håller vi ett vakande öga på varje träd. Långsiktig och omsorgsfull skogsvård är en del av vår verksamhet. Det är ingen överdrift att kalla skogen för vårt andra hem.

Vi bygger alla hus inomhus i Anneberg strax söder om Göteborg. Där är det 20 grader varmt, torrt och vindstilla. Här ligger också ett av våra egna sågverk. I ena änden åker det in trädstockar och i andra änden kommer det ut färdiga
A-hus. Vi har med andra ord full kontroll hela vägen. Oavsett vilken husmodell som du tilltalas av så lovar vi att det kommer att bli både trivsamt och genomtänkt. Får vi lov att plantera ett nytt hus åt dig?

Johan Axelsson,
VD A-hus

johan_axelsson

Produkten har lagts i kundvagnen