130828_Villa Solgläntan | A-hus
Hoppa till innehållet

2013-08-28

Ny villa där design möter energismarta lösningar.

Jo då, visst går det bo energisnålt utan att det kostar skjortan.

Villan har tagits fram med målsättningen att öppna dörren för fler som vill bygga för låga energikostnader i sitt kommande boende.

När A-hus fortsätter på inslagen bana, med att bygga framtidens småhus, så får man hjälp av eliten när det gäller teknik och konstruktion i Sverige; Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Dessutom hittar man utbyte i Europa då den nya husmodellen Villa Solgläntan föds ur ett EU-projekt (Need4B) som går ut på att få fram verktyg som gör framtidens byggnation i Europa energisnål, utan att för den skull kosta mer.

Att Villa Solgläntan har en mycket bra konstruktion avseende energi syns knappast alls. Bortsett från solceller på en del av taket ser det ut som vilket nytt småhus som helst. Och det är just det som är grejen. I alla fall om man får tro A-hus Marknadschef Susanne Ström:

- Ett designmässigt attraktiv mix av vad vi på A-hus upplever att de flesta husköpare vill ha idag. Svenskar är ett designintresserat folk som har bra koll på olika trender men när det kommer till att välja husmodell så vill de flesta ha något som håller över tid. Stilen fixar man sedan med inredning.

Den 18 september kommer Villa Solgläntan att finnas som en del i A-hus ordinarie sortiment. Priset för denna energisnåla villa färdigbyggd är strax under 2,5 milj. Därtill kan ytterligare ett antal energibesparande val göras. Energiförbrukningen för uppvärmningen av villan bli under 20 kwh/kvm/år om man väljer att bygga huset med farstu och ett värmesystem bestående av markvärmepump, FTX-aggregat samt solceller *. Totalt handlar det om en energibesparing på över 60% jämfört med en ny villa som istället byggts enligt rådande energikrav.

För den som är intresserad av att titta närmare på Villa Solgläntan så kommer två stycken visningshus att byggas. Det ena kommer dessutom att innehålla ett forskningslaboratorium där SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) bland annat kommer att testa olika uppvärmningsystem.

*Beräknat  av SP i Borås

Läs mer om Villa Solgläntan i vår broschyr här.

Besök A-hus Pressrum.

Produkten har lagts i kundvagnen