Robin Hellberg

3D-konstruktör

Vad gör en 3D-konstruktör?

Min främsta uppgift är att visualisera husen i bilder, så att kunden ska kunna få en så exakt bild som möjligt utan att det finns ett fysiskt hus. Det handlar mycket om att inspirera.
Mitt viktigaste arbete just nu är vår AR-app. Med den kan du gå ut på sin tomt få en väldigt tydlig bild av hur slutresultatet blir. Du håller upp din telefon eller surfplatta och kan på skärmen se huset placerat direkt på tomten. Det går också att gå in i huset och vandra runt i rummen. Då kan du bland annat få en väldigt tydlig bild av hur utsikten kommer se ut genom fönstren.
Vill du så kan du också testa och placera ut flera olika hus på tomten, för att se vilket som passar bäst till just din tomt. A-hus är bland de första i landet att jobba med den här tekniken i det här syftet.

 

Varför visar vi husen i 3D?

Det är ett viktigt verktyg att inspirera med. Man kan förmedla en känsla av rumslighet på ett helt annat sätt än med vanliga bilder. Med ett foto är du också låst till vad det är för väder och tomt, vilken inredning kunden valt, stil och färger på hus och så vidare. Med 3D så är det jag som skapar tomten, vädret, stilen, inredningen. Det innebär en enorm flexibilitet som man bara inte kan få igenom foto.
Och innan ett hus är byggt kan vi ju inte ens använda vanliga foton, även om vi skulle vilja, så då är det ju en självklarhet att vi använder oss av 3D-visualisering. 

 

Vad är roligast med ditt arbete?

Jag är en kreativ person och här får jag vara kreativ varje dag. Jag skapar ju inte själva husen, men det är mitt uppdrag att presentera husen i en miljö de passar i. Det handlar om att ge inspiration till dig i ditt sökande efter drömhuset.
 

Vad har du för utbildning?

Jag har gått en YH-utbildning som heter arkitekturvisualisering. Jag har alltid tyckt om arkitektur, det är något som alla kan relatera till och de flesta gillar.
Jag tog examen 2016 och har sen dess jobbat på olika typer av arkitektkontor och en byrå som jobbar med 3D-visualisering.

 

Hur tycker du A-hus är som arbetsgivare?

Jag gillar att ha flera olika typer av arbetsuppgifter. Här får jag utvecklas och ta mer och mer ansvar. Inget annat ställe jag jobbat på har gett mig den möjligheten.

 

A-hus har över 50 modeller. Vilket är din favorit?

Det är svårt att bara nämna ett, det finns flera modeller jag verkligen gillar.
Men Villa Vinga är en favorit. Modellen har hängt med länge men det är ett modernt hus och vårt mest sålda. Jag gillar bland annat fönstersättningen. 
Det är ett unikt hus, jag tycker inte det finns något annat hus på marknaden som har det utseendet.
Villa Vaxholm är också en favorit. Det är pampigt men samtidigt klassiskt.

Våra medarbetare

Är du intresserad av att läsa om fler av våra medarbetare?