Mikael Adolfsson

Markutvecklare

Hur kan en arbetsdag se ut för en markutvecklare?

Det kan handla om att jag träffar markägare som vill göra något nytt med sin mark och stycka av tomter. Kanske har jag ett möte med kommunen om detaljplaner och pratar med säljkontoret för att lämna över mark som ska säljas samt gör kalkyler över beräknade kostnader för vatten och avlopp.

 

Vilken är den största utmaningen?

Att hitta bra affärsuppgörelser – lösningar som är attraktiva för båda parter. Det är alltid roligt att göra bra affärer där både markägaren och vi blir nöjda. När det blir en win-win-situation.

 

Vad tycker du om ditt jobb?

Det är kul! Man får träffa mycket folk. Jag gillar att ta fram nya tomter, och ibland hela bostadsområden, och se dem växa fram.

 

Känner du att du hittat rätt yrkesmässigt?

Det tycker jag absolut. Jag trivs bra och tycker att jobbet är utvecklande, omväxlande och varierande.

Har du något favorithus i A-hus modellutbud?

Det har jag verkligen! Det är Villa Ellagård, ett tvåplanshus på 144 kvadratmeter som är väldigt välplanerat. Behöver du flera sovrum kan du välja flera sovrum, behöver du färre sovrum kan du enkelt göra om planlösningen så att huset matchar dina behov. Ellagård är flexibelt och passar både yngre och äldre och olika stilar. Jag bor själv i huset Ellagård. Vi flyttade in för ett och ett halvt år sedan. Det är vårt drömhus.

 

Så även om du trivs på ditt jobb känns det också skönt att komma hem efter en intensiv arbetsdag? 

– Ja, det gör det. Jag inte bara jobbar för A-hus. Jag bor i ett A-hus också. Och jag stormtrivs.


 

Våra medarbetare

Är du intresserad av att läsa om fler av våra medarbetare?