Johan Svan

Konstruktör - Anneberg

Hur trivs du på arbetsplatsen?

– Superbra. Både chefen och kollegorna är de bästa som jag haft. Här får jag också chansen att utvecklas.

 

Vad tycker du om ditt jobb?

– Det är roligt och jag gillar att man måste tänka flera steg framåt. Det man gör vid en viss tidpunkt påverkar andra saker i flera led och det måste man anpassa sig till. Det blir en utmaning och utmaningar gillar jag.

 

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

– Jag kan till exempel få ett projekt tilldelat och börjar med statik, konstruktionsberäkningar. Det handlar bland annat om att räkna så att balkar och takstolar håller och att projektera grunden för huset.

 

Vilket är ditt favoritmoment?

– Att arbeta med bygghandlingarna. Att jobba med varje regel, varje skiva, varje detalj och planera framåt. Just det är mest utmanande.

 

Vad har du för bakgrund?

Innan jag utbildade mig till projektör jobbade jag som snickare i åtta år. Det går hand i hand med det jag gör nu. Jag har velat jobba med bygg ända sedan jag var liten.

 

Och nu känner du att du hittat rätt yrkesmässigt?

– Ja, jag gillar absolut det jag håller på med.

 

Vad är det bästa som du konstruerat? 

– Det bästa jag har konstruerat är villa Nockeby. Det var mitt första tvåplanshus och skulle bli ett standardhus som jag fick konstruera från scratch. Huset var roligt att projektera då det var en utmaning med mycket nytt att lära. Dessutom fungerade monteringen utmärkt på byggplatsen då huset restes och blev tätt på en och samma dag. 

 

Beskriv känslan när ett hus som du har konstruerat är klart.

– Den är obeskrivlig. Det är en oerhörd tillfredsställelse och jag känner mig glad och upprymd.

 

Har du något favorithus i A-hus modellutbud?

–Villa Sandö. Jag gillar den planlösningen. Direkt när man kommer innanför ytterdörren slås man av rymden och hur öppet det är upp till tak.

Våra medarbetare

Är du intresserad av att läsa om fler av våra medarbetare?