Frode Blomberg

Operatör/snickare vid A-hus fabrik i Anneberg

Vad tycker du om ditt jobb?

– Jag bygger ytterväggar och jobbar i en produktionshall vid ett rullande band, men tack vare att vi växlar mellan sex-sju stationer så får man stor variation. Man gör inte samma sak hela tiden, som det annars ofta blir vid storbyggen, och vi slipper tunga moment.

 

Är det variationen du uppskattar mest med ditt jobb?

– Ja, och kollegorna. Sammanhållningen är fin och det är familjärt genom alla led.

 

Har du någon favorit bland arbetsuppgifterna?

– Ibland blir det inte som man tänkt sig, det man planerat går inte att genomföra. Att då få stå och fundera en stund, ensam eller tillsammans med kollegor, på hur man ska gå vidare, det gillar jag. Problemlösning är en rolig utmaning.

 

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?

– Det är i mångt och mycket ett lagspel. Det är många personer som ska bygga många väggar som ska hålla en hög kvalité. Det kräver bra sammanhållning och att alla jobbar mot samma gemensamma mål. Det är egentligen inte svårt om man snackar ihop sig. Samspelet fungerar om alla känner sig välkomna. Det ska vara en arbetsplats för alla.

 

Har A-hus lyckats med det?

– Ja, på det stora hela. Jag tycker också att det är jättebra att A-hus har ambitionen att fler tjejer ska börja jobba i den här i dag kraftigt mansdominerade branschen. Min erfarenhet är att mångfald och en plats för alla ger ett väldigt positivt resultat.  

 

Finns det något annat som du särskilt uppskattar med arbetsgivaren?

– Jag gillar också att det är korta beslutsvägar. Om man lägger fram en idé är chansen god att den blir genomförd. Det är lätt att få igenom förändringar. Man får en bra uppbackning och det finns en omsorg om personalen. De satsar på oss och är måna om att behålla oss.

 

Hur är det att jobba med A-hus produkter?

– Det är kul att jobba med kvalitetsprodukter som vi lagt ned mycket tid och omsorg på. Det är också snygga hus, det finns många fräcka modeller och även enkla, traditionella om man föredrar det. Variationen är stor. Det finns något för alla. 

 

Har du något favorithus i A-hus modellutbud?

– Villa Vinga. Det har många vinklar, stora häftiga fönsterpartier, stort ljusinsläpp och ett väldigt flashigt vardagsrum. Det är jättesnyggt.

Våra medarbetare

Är du intresserad av att läsa om fler av våra medarbetare?