Anton Törne

Säljare i Uppsala

Vad är viktigt att tänka på för dig som säljare?

Allt handlar om kommunikation. Det är oerhört viktigt att ha en rak dialog med kunden och finnas med i hela processen.

Det är en komplex produkt vi säljer och det dyker upp mycket frågor längs vägen. Då måste jag vara tillgänglig och behjälplig, så att kunden känner sig trygg genom hela processen.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag lägger mycket tid på att hjälpa kunder som är inne i byggprocessen, faktiskt mer tid än jag ägnar åt rollen som säljare. Det kan vara allt ifrån entreprenad- och bygglovsfrågor till att diskutera in- och utvändiga val för huset.

Ofta åker jag ut med kunden och markentreprenören till tomten för att titta på vad som behöver göras innan själva husbygget kommer igång. Från att kunden bestämmer sig för att köpa ett hus av oss fram till att de beställer sitt hus har jag inte sällan redan hunnit träffa dem tre gånger.

 

Hur är det att jobba med A-hus produkter?

Det känns väldigt tryggt. Jag hör ofta från byggaren ute på byggplats att de tycker det är skönt när det levereras ett A-hus. Då vet de att allt stämmer och att byggprocessen blir enkel för dem. Och jag vet att vi anlitar bra entreprenörer, vi kan erbjuda ett fast pris och jag representerar ett företag med högsta kreditvärdighet. Jag känner att jag alltid med gott samvete kan säga att jag säljer en bra produkt.

 

Trivs du med ditt arbete?

Absolut! Det är krävande men det är också det som är tjusningen. Jag har kontakter åt alla håll i projektet, med kund, kommun, markentreprenör och byggare. Jag får leda projektet som handlar om att människor ska uppfylla en stor dröm i livet. Vad kan vara bättre än det?

 

Vilket är ditt favorithus i A-hus modellutbud?

Det beror lite på tomten vilket hus jag skulle föredra. Men enplanshusen är favoriter. Jag gillar verkligen Villa Nidingen, en större variant av vår populära klassiker Vinga. Det kan vara det ultimata huset.

 

Du bor ju själv i ett A-hus som ni byggt, vad är det bästa med att flytta in i ett nytt hus?

Det stämmer, jag bor i modellen Villa Måseskär. Det var väldigt nyttigt för mig som säljare att gå igenom den resan. Jag har fått en god förståelse för hur viktigt varje litet beslut är för kunden. För det är ju beslut som man ska leva med länge och då är det extra viktigt att det blir rätt från början. Så den här resan har hjälpt mig mycket att bli ännu bättre i min roll som säljare.

Och för oss som familj har det bästa varit känslan av att bara kunna bo, utan att behöva göra någonting. Det finns inga renoveringsbehov. Här är allt nytt och man har själv fått göra alla val. Vi vet att arbetet är utfört av proffs och vi har garantier. Sen är det också kul att jämföra elräkningen med kompisen som bor i gammalt hus. Där vinner vi varje gång.

Våra medarbetare

Är du intresserad av att läsa om fler av våra medarbetare?