Anton Törne - Säljare

"Allt handlar om kommunikation. Det är oerhört viktigt att ha en rak dialog med kunden och finnas med i hela processen. 
Det är en komplex produkt vi säljer och det dyker upp mycket frågor längs vägen. Då måste jag vara tillgänglig och behjälplig, så att kunden känner sig trygg genom hela processen."

Frode Blomberg - Operatör/ snickare

"Jag bygger ytterväggar och jobbar i en produktionshall vid ett rullande band, men tack vare att vi växlar mellan sex-sju stationer så får man stor variation. Man gör inte samma sak hela tiden, som det annars ofta blir vid storbyggen, och vi slipper tunga moment."

Johan Svan - Konstruktör

"Det är roligt och jag gillar att man måste tänka flera steg framåt i mitt jobb. Det man gör vid en viss tidpunkt påverkar andra saker i flera led och det måste man anpassa sig till. Det blir en utmaning och utmaningar gillar jag.

Mitt favoritmoment är att jobba med varje regel, varje skiva, varje detalj och planera framåt. Just det är mest utmanande."

Mikael Adolfsson - Markutvecklare

"Mitt jobb handlar mycket om att jag träffar markägare som vill göra något nytt med sin mark och stycka av tomter. Kanske har jag ett möte med kommunen om detaljplaner och pratar med säljkontoret för att lämna över mark som ska säljas samt gör kalkyler över beräknade kostnader för vatten och avlopp.
Att hitta bra affärsuppgörelser är min största utmaning – lösningar som är attraktiva för båda parter. Det är alltid roligt att göra bra affärer där både markägaren och vi blir nöjda. När det blir en win-win-situation."

Robin Hellberg - 3D konstruktör

"Min främsta uppgift är att visualisera husen i bilder, så att kunden ska kunna få en så exakt bild som möjligt utan att det finns ett fysiskt hus. Det handlar mycket om att inspirera.
Med 3D kan vi förmedla en känsla av rumslighet på ett helt annat sätt än med vanliga bilder. Det innebär en enorm flexibilitet som man bara inte kan få igenom foto.
Och innan ett hus är byggt kan vi ju inte använda vanliga foton, även om vi skulle vilja, så då är det ju en självklarhet att vi använder oss av 3D-visualisering."

Maria Caverö - Systemansvarig CAD

"Jag är något av spindeln i nätet för de system vi använder för att ta fram ritningarna till våra hus. En stor del av mitt jobb fokuserar på teknik- och produktutveckling. Vi strävar efter att ständigt förbättra i produktionskedjan för våra hus och effektivisera byggprocessen.

Men det kan till exempel också handla om att förfina metoderna för hur vi tätar våra fönster, för att få ett ännu mer energieffektivt hus. Vi letar hela tiden förbättringar som gör att kunden får ett bättre hus."

John Karlsson - Arbetsledare produktion

"Allt virke till husen passerar genom min avdelning för att kapas upp i rätt längder innan man börjar bygga. Jag är också ansvarig för den del av produktionen där vi bygger alla husgavlar, balkonger och garage. Vi är sammanlagt 17 personer i min arbetsgrupp.
Vi har flera led i husproduktionen här i fabriken och allt måste klaffa. Vi jobbar hårt för en väl fungerande kommunikation mellan oss, konstruktionsavdelning och de som jobbar med materialleveranser. Allt för att vi ska kunna få en så effektivt produktionskedja som möjligt."

Rebecca Lindh - Marknadsassistent

"Det bästa med mitt jobb är helt klart variationen, att ingen dag är den andra lik. Alltid händer det något! Dessutom får man jobba med många olika människor när man arbetar i projekt med flera avdelningar här på A-hus. Jag har väldigt härliga kollegor och vi har alltid har något stort projekt på gång att jobba mot. Det kan vara något nytt som ska lanseras eller ett stort tomtsläpp."

Johan Sällqvist - Byggledare/ projektledare

"Jag gillar ordning och reda och har byggt upp strukturer som gör att jag kan driva många projekt samtidigt.

Jag är också mycket på resande fot. Ena dagen hjälper jag säljare i Blekinge, den andra dagen kan det handla om projekt i Norrköping eller Nyköping. Ingen dag är den andra lik.
En nyckel till att lyckas är att alla känner sig värdefulla i processen. Byggare, elektriker, städare – alla som bidrar är värdefulla. Om alla känner sitt värde – då når vi vårt slutmål."