Planera din el

När kunden köper en villa från A-hus ingår standardeluttag, men sedan kan du som kund göra tillval från vår elentreprenör. Vi strävar efter att vara flexibla och erbjuder skräddarsydda lösningar, vilket är en möjlighet som många köpare uppskattar och det är klokt att tänka på det redan före byggstart. Att i ett senare läge ångra sig och i efterhand göra tillval, kan bli en betydligt dyrare och mindre smidigt. Även om det går att göra elektriska installationer när ytskikten är nya, blir det alltid bäst att göra inbyggda lösningar.

Trädgårdstips

En härlig trädgård kan vara kryddan på ditt drömhus. Trädgården är en naturlig plats att umgås i, med somriga grillkvällar som är fulla med liv eller barnen som leker och skrattar.  Men det kan även vara en plats för tystnad och eftertanke. Du kan odla, påta och det kan vara en plats för samarbete i stillsam symbios.

Energispartips

Våra bästa & mest enkla energispartips!
 

Planera ditt kök

Inredningen i de flesta rum i ditt hem är lätt att förändra med färg, tapeter och inredningsdetaljer. Ditt kök däremot är en stor investering, något du ska leva med länge. Det är något av husets hjärta och därför är det extra viktigt att tänka till ordentligt redan i planeringsstadiet. Här får du en rad tips på saker du bör tänka på innan köket tar form. Så skapar du ett kök att trivas i

Placering på tomt

Kommunen behöver veta hur huset och eventuell sidobyggnad ska placeras på tomten och hur högt det ska ligga.
Detta bestämmer du tillsammans med din säljare. Låt eventuellt göra en geoteknisk undersökning av tomten. Ha gärna med era tankar kring infart, gångar och uteplatser redan här, då det kan påverka hur du vill placera huset.

Förberedelser inför husköp

Innan du börjar bygga nytt hus finns det en hel del saker att tänka på. Därför har vi sammanställt en lista till dig här på ett par saker som kan vara bra att ha klara för sig innan man börjar. Ju bättre förberedd du är inför ditt planerade husköp, desto nöjdare kommer du att bli med slutresultatet. Det är mycket att tänka på vid ett husköp, speciellt när du bygger ett nytt hus, vad får det kosta och vart på tomten ska huset ligga? Följ vår lista för att förbereda dig!

Viktiga handlingar

Följ vår checklista för viktiga hushandlingar så att du kan känna dig trygg när du köper ett nytt hus. Vad är viktiga handlingar att tänka på? Att t.ex. välja rätt entreprenör och få ett skriftligt och tydligt avtal är viktigt när du ska bygga nytt hus.