Egenproducerad el med solceller

A-hus erbjuder solceller från NIBE. Solpanelerna är uppbyggda av monokristallina kiselcellspaneler av PERC-teknik för bättre prestanda i värme och svagt ljus med en effekt av 295 Wp. När solen lyser på solcellerna tar de tillvara på minsta solljus och transformerar det till elektricitet. PERC-tekniken är standard i våra solpaneler för bästa resultat och högsta kvalitet. Solcellspaketet på 10st celler (16,4 m2) har kapacitet att producera upp till 3300 kWh/år.

 

Placering på byggnaden, skuggning och byggnadsort påverkar antalet soltimmar och utfallet under ett år. Behovet av köpt energi minskar i huset efter installationen i den grad som hushållet kan tillgodogöra sig energin. Under sommarhalvåret är det därför inte ovanligt att man säljer överskottsel till elnätet, eftersom förbrukningen är lägre än den mängd som produceras den här tiden på året.

 

Prisexempel
Elpris 1,25 kr/kWh.
3 300 kWh/år x 1,25 kr/kWh = 4 125 kr/år

Sätt framtiden på taket

Använd egenproducerad el med solceller från NIBE. När du köper ett hem från A-hus vill vi även erbjuda dig möjligheten att visa kärlek även för naturen. A-hus har idag ett av marknadens effektivaste klimatskal. Att komplettera detta med solceller innebär inte bara att du sparar pengar genom att minska dina energikostnader, utan du blir också en microproducent av grön el och bidrar till en bättre miljö och en grönare framtid.

I solcellspaketets grundsats finns tio paneler som kan kompletteras med fler eller reduceras med färre solpaneler, för en bättre och snyggare takanpassning. Det kallar vi standardiserad flexibilitet. Med solcellspaketet 10 solpaneler får du ut 3 kW och med 20 solpaneler får du ut 6 kw. Solpanelerna passar att montera på de flesta taktyper som tegeltak, plåttak, falsat plåttak och papptak.

Innehåll i solcellspaketet:

  • Solcellspaneler
  • Takfästen
  • Montageklämmor
  • Växelriktare
  • AI-skenor
  • AL-skarvar
  • Anslutningskontakter

Solpanelerna är uppbyggda av monokristallina kiselcellspaneler av PERC-teknik för bättre prestanda i värme och svagt ljus med en effekt av 295 Wp. När solen lyser på solcellerna tar de tillvara på minsta solljus och transformerar det till elektricitet. PERC-tekniken är standard i våra solpaneler för bästa resultat och högsta kvalitet. Panelens ram är svart, tillverkad i vridstyvt anodiserat aluminium och uppfyller de högsta kraven på stabilitet och korrosionsbeständighet. Arean för grundpaketen är 16,4 m2. Växelriktaren har dubbla trackers som möjliggör fler strängar och övervakning av solsystemet kan ske med appen NIBE Uplink och NIBE styr.

Bidrag från Energimydigheten
Visste du att du som installerar solpaneler kan få upp till 20% av hela installationskostnaden betald av staten? Som privatperson kan du ansöka hos Energimyndigheten. Det finns även möjlighet att få en skattereduktion på upp till 60 öre per kWh för den överblivna el som matas in på elnätet.