Energismart vägg

Energieffektiva A-hus

En kraftig och tät väggkonstruktion som håller ditt hus varmt och skyddar från fukt utifrån är A och O när du skall bygga hus med god energiprestanda och lång livslängd. 

 

Vårt klimatskal är ett framtidssäkert klimatskal som passar med framtida uppvärmningssystem och energikällor, som garanterat kommer att kräva ett bra klimatskal. Man kan göra mycket med ett hus vid en renovering men ingrepp i konstruktionen är svårare att ändra.

Takpannor

Takpannor från Monier
Jönåker Elegant

Våra takpannor kommer från Monier. De utvecklar och erbjuder takprodukter som hjälper konsumenten att skapa miljö- och energimässiga förbättringar

 

Moniers betongpannan innehåller bara cement, sand, vatten och kalk. Takpannorna har också en mycket lång livslängd och innebär en både miljömässigt och ekonomiskt sund investering.

Plåtpaket

Plåtpaket från Lindab

Vårt vattenavrinningssystem kommer från Lindab, ett kvalitetssystem som är hållbart, flexibelt och lätt att montera. I plåtpaketet ingår hängrännor, stuprör och vindskiveplåtar. Lindabs takavvattningssystem pryder sin plats år efter år utan att vare sig rosta eller läcka.

 

Lindabs takavvattning i korthet:

  • hållbart och flexibelt
  • ett komplett sortiment av komponenter
  • enkel montering
  • många olika kulörer

Fönster

Fönster från Trarydfönster
Traryd Optimal

Våra fönster och fönsterdörrar levereras från Trarydfönster. För dem är naturen en inspirationskälla, en plats de vänder sig till när de formger och ritar fönster, i nära samarbete med arkitekter och formgivare. 

  • Utvändigt är fönster och fönsterdörrar helt beklädda med mattlackerad aluminium vilket bidrar till minimalt underhåll.
  • Fönsterglaset är en 3-glas isolerruta och fönstret har ett U-värde på 1,0. Fasta fönster har U-värde 0,9.
  • Personsäkerhetsglas enligt BBR.

De öppningsbara fönstren levereras som vridfönster. Du kan också välja till spröjs på dina fönster, dessa kommer följa fönsterfärgen. Du har flera härliga färger att välja mellan.

 

Fönsterbleck från Bengtssons Plåt service AB

Våra fönsterbleck kommer från Bengtsson Plåt Service AB från västkusten i Tvååker.

Dörrar

Ytterdörrar från NorDan

NorDan arbetar för en god kvalitet, med bra arbetsmiljö och hållbar utveckling för miljön. Ytterdörrarna finns i flera vita modeller och som tillval kan du  välja en annan kulör på din dörr. 

 

Dörrtrycken från ASSA och Hoppe
 

Kodlås från Yale Doorman

Gör ditt liv lite enklare och välj till kodlås till ytterdörren. Sluta leta efter dina nycklar och lås upp dörren med en kod istället. Aktivera även automatisk låsning så att du vet att din ytterdörr alltid är låst. Med Yale Doorman kommer du alltid in.

Laddbox

Laddbox från GARO

Välj till en laddbox för din elbil. Laddboxen är framtagen för att på ett säkert och effektivt sätt kunna ladda elfordon i anslutning till ditt hus. Samtliga laddare är försedda med lås för att förhindra obehörig laddning.

Solceller

Använd egenproducerad el med solceller från NIBE. När du köper ett hem från A-hus vill vi även erbjuda dig möjligheten att visa kärlek även för naturen. Genom att installera solceller på ditt hus får du lägre energikostnad och bidrar samtidigt till en bättre och grönare miljö.