Uppfyller morgondagens energikrav

Vi är stolta över att vår väggkonstruktion uppfyller dagens och även morgondagens energikrav redan nu. Vad som även är bra med vår väggs låga energiförmåga är att den sänker energikostnaderna och dessutom värnar om både miljön och din plånbok.

Välisolerat & tätt klimatskal med 3-skiktsvägg

Genom att öka isoleringen i väggar, tak och i grunden, välja lågenergifönster och installera en effektiv frånluftsvärmepump med bra värmeåtervinning, kan vi pressa energiförbrukningen rejält. För att minska luftläckaget har vi dessutom en väl genomtänkt placering av plastfolien som skapar lufttäthet i hela klimatskalet. Men det är kanske vår energivägg med en smart 3-skiktskonstruktion som har fått mest uppmärksamhet.

Det är en av marknadens bästa energiväggar som har ett välplacerat obrutet isoleringsskikt som ger minimalt med köldbryggor.

 

Frånluftsvärmepump med hög prestanda

En annan viktigt del i ditt energisnåla A-hus är den effektiva frånluftsvärmepumpen som återvinner värmen från luften som lämnar huset genom ventilationssystemet. Vår värmepump är rustad enligt gällande BBR-krav som innebär begränsad installerad effekt på värmepumpen. Tillsammans med vårt unika klimatskal klarar vi att leva upp till lagkraven med god marginal. Resultatet är ett torrt och varmt hus med låg energiförbrukning. Det är sådant man älskar att höra.
På respektive husmodell kan du läs mer om deras energiförbrukning.

Fördelar & Uppbyggnad

Fördelar

3-skiktsvägg ger god energiprestanda.
God lufttäthet tack vare plastfoliens strategiska placering som exempelvis möjliggör installation av el utan att bryta tätskiktet.
Obrutet utvändigt isoleringsskikt ger minimalt med köldbryggor och en fuktskyddad stomme.
Ljuddämpande väggkonstruktion ger ett tyst hus.

 

Uppbyggnad

1. 22 mm träfasad
2. 28 mm spikläkt
3. 50 mm fasadskiva/isolering
4. Vindduk
5. 170 mm regel + isolering
6. 0,11 mm plastfolie
7. 45 mm regel + isolering
8. 11 mm OSB-skiva (träfiberskiva)
9. 13 mm gips

 

Energieffektiva hus

Alla hus som kommer från oss är energieffektiva hus och tillverkas både med hänsyn till miljön och din plånbok. Vad är ett klimatskal och vad det finns för fördelar med ett bra klimatskal?