Ett gediget hus vid fjärden

Familjen Sigurdh bor i sin villa Vendelsö i Nyköping och de trivs utmärkt. ”Huset känns gediget och att det är byggt utan något slarv”, säger Camilla Sigurdh. Från vinkelutbyggnadens fönster på andra våning syns havsinloppet mellan träden och det var just den utsikten som familjen gärna ville åt när de bestämde sig för att bygga ett 2-planshus.

- Vi tittade först på 1-planshus eftersom grannarna har byggt det. Men när vi upptäckte utsikten som vi skulle få från andra våning så ville vi gärna bygga detta hus istället. Sen är det ju både rymligt och ljust. ”Åh vad stort, åh vad fint” säger många gäster när de kommer in genom dörren, berättar Camilla Sigurdh.

Familjen Sigurdh

FAMILJEN: Camilla & Jocke samt barnen William, Alice & Elsa

ORT: Vid havsinloppet i Nyköping

HUSTYP: Villa Vendelsö
ANTAL RUM: 6 rum och kök
BOYTA: 191 kvm

”Huset känns gediget och att det är byggt utan något slarv”, säger Camilla Sigurdh.

NÄRA KONTAKT MED SÄLJAREN

 

Camilla poängterar vikten av att hitta en säljare som man kommer bra överens med. Familjen själva använde sig av A-hus numera pensionerade säljare Tommy i Nyköping.

 

- Vi är hur nöjda som helst. Han var kunnig och bra på alla sätt och kändes nästan lite som en morfar till mig, skrattar Camilla. Dessutom stämde hans första produktionskostnadskalkyl nästan exakt med slutfakturan, vilket ju inte är en självklarhet.

VILL REDAN GÖRA OM

 

Det sägs ju att man aldrig riktigt blir klar med ett hus. Och även om familjen Sigurdh flyttade in i ett nyckelfärdigt hus för bara ett par år sedan, så finns det saker att jobba vidare på.

 

- Jag hade ju velat ha ett ännu större hus! Och göra lite ändringar i planlösningen av hallen och köket, säger Camilla. Men det får vi se vad det blir av det. En walk-in-closet hade jag också velat ha. Den skulle ligga i anslutning till tvättstugan, det hade varit perfekt.

Villa Vendelsö

Två våningar med klassisk svensk husromantik med förhöjt väggliv.

 

Villa Vendelsö är ett klassiskt hus med en generös planlösning som ett genomgående signum. Vad sägs om bibliotek, vardagsrum, matplats och väl tilltagna sovrum med egen klädkammare?

 

På entréplan finns också ett vardagslyxigt klädvårdsrum. Generositeten avspeglar sig också i det välplanerade köket och badrummet en trappa upp.