Familjen som hittade känslan av landet nära stan

I området Sörby utanför Mjölby, på Lantmätargatan, lyser det ett varmt sken från det rymliga vardagsrummet och köket. Utanför det vita villa Lindö står en trampbil som precis fått överges när det förväntade regnet började falla.

5-åriga Isak Andersson sitter nu på golvet i vardagsrummet tillsammans med sin mamma Eleonore och lillasyster Isabelle och leker med en lastbil i plast.

- Vi trivs väldigt bra här. Vi åkte nog runt och tittade på mellan 25 och 30 begagnade hus innan vi valde att bygga det här huset istället, säger Eleonore Pettersson.

Familjen Pettersson-Andersson

FAMILJEN: Eleonore & Patrik samt barnen Isak & Isabelle

ORT: Mjölby

HUSTYP: Villa Lindö
ANTAL RUM: 6 rum och kök
BOYTA: 162,4 kvm

Sökte mer yta och plats för lek

Familjen Andersson-Pettersson lät A-hus bygga ett villa Lindö i bostadsområdet Sörby som sakta men säkert växer sig större, söder om Mjölby centrum. Eleonore och sambon Patrik längtade efter mer yta och en trädgård att pyssla i och där barnen kunde leka.

- Vi var först inne på att bygga ett villa Hasseludden, men så föll vi verkligen för planlösningen i det här huset när vi hittade det. Det var rätt antal rum och bra storlek.

Paret tycker att en av de viktigaste bitarna av husbyggnationsprocessen var att de fick vara med och bestämma mycket själva.

De bytte till exempel plats på garderoben och badrummet och justerade planlösningen lite för att den skulle passa perfekt för just deras behov, men höll sig ändå inom huskroppens väggar.

- Vi hade väldigt bra kontakt med vår säljare. Han var hjälpsam och fick oss att känna oss trygga. Säljarens attityd spelar faktiskt en stor roll, säger Eleonore.

- Vi hade väldigt bra kontakt med vår säljare. Han var hjälpsam och fick oss att känna oss trygga. Säljarens attityd spelar faktiskt en stor roll, säger Eleonore.

Villa Lindö

Öppen umgängesdel med barkök och möjlighet till ryggåstak.

 

Stilrent och ljust enplanshus med öppna ytor. Köket, matplatsen och vardagsrummet ligger funktionellt samlade.

 

Tack vare att huset byggs i vinkel finns det många tilltalande ytor att anlägga uteplatser, kryddträdgårdar och kanske en lummig syrenberså.