Två husdrömmar uppfyllda tillsammans med A-hus

Familjen Elfwén Fundberg i Eskilstuna letade länge efter en husleverantör som passade dem när de skulle bygga sitt första hus. De fastnade till slut för A-hus och blev så nöjda med resultatet att de nu byggt tillsammans med A-hus igen.

- Vi tittade på många leverantörer och jämförde väldigt mycket innan vi bestämde oss. Vi trodde först att A-hus var mycket dyrare än de var, berättar Madeleine Fundberg. Men när vi tittade närmare på vad som faktiskt ingick i priset, så hade A-hus en väldigt hög grundstandard, medan vi hos flera andra leverantörer hade varit tvungna att göra dyra tillägg. Och då hamnade vi ändå i samma prisnivå som A-hus i slutänden. 

- Den avgörande skillnaden blev att A-hus kändes som ett mer genuint hus. Man ser och känner skillnaden mot andra hus i samma prisklass när man går in i huset, säger Gustaf Elfwén.

Familjen Elfwén Fundberg

FAMILJEN: Madeleine & Gustaf samt två barn

ORT: Strängnäs

HUSTYP: Villa Skärhamn
ANTAL RUM: 8 rum och kök
BOYTA: 157 kvm

Hittade hem

När så mycket står på spel vill du verkligen att allt ska stämma för att husdrömmen ska gå i uppfyllelse och att det nya hemmet blir en trygg plats att trivas på. Du vill skapa något som ger dig en positiv känsla varje gång du kommer hem och sätter nyckeln i låset. Familjen Elfwén Fundberg i Eskilstuna hittade just den där känslan, hittade hem, tillsammans med A-hus. Men det var en resa innan man fann varandra.

Bra kommunikation är a och o

Den materiella delen i ett husbygge är förstås viktig. Det är i huset man ska skratta, mysa, umgås och finna ro för återhämtning. Men det är flera steg i ett husprojekt som ska falla på plats. Bra kom-munikation och en personlig relation har varit A och O för familjen Elfwén Fundberg.
- Säljare kan vara väldigt pådrivande och forcerande. Men vi har aldrig upplevt vår säljare Mattias så. Redan vid första mötet inför första husköpet fick vi en bra känsla. Han har lyssnat, kommit med tips och inte minst alltid funnits tillgänglig – även efter att vi skrivit på kontraktet. Det är faktiskt så att vi har sovit bättre efter att vi skrivit på än innan, säger Gustaf Elfwén med ett skratt. Familjen Elfwén Fundberg trivdes hur bra som helst med sitt första A-hus och bodde där i sex år. Men när det blev en lite mindre tomt till salu i samma område där de bodde, så blev de sugna på att göra husresan igen.
- Vi hade så bra erfarenheter från första bygget, så det var inget tvivel om att vi skulle göra det igen, berättar Gustaf och Madeleine fyller i. Planeringen är riktigt rolig från det att man sitter ner fram till det färdiga huset. Den resan är verkligen kul.

 

”Blivit precis som vi vill ha det”

Huset Madeleine och Gustaf byggt nu är Villa Skärhamn, ett hus om två våningar på 157 kvadratmeter. Det är ett så kallat Favorithem, en av de husmodeller A-hus har lyft fram med de populäraste planlösningarna och materialvalen, för att göra valen enklare för kunden. 


Föll för den gedigna känslan

Familjen har varit på många husvisningar, hos olika husleveran-törer, för att hitta inspiration. De föll själva för Villa Skärhamn för att den hade en charm med klassiska drag. Madeleine och Gustaf har ett öga för detaljer och såg direkt kvalitéer i husmo-dellen. De blev förtjusta i den gedigna känslan i entrésidans lilla veranda, allmogelister och djupare fönsternischer än de sett hos andra leverantörer.


Vad kan ni ge för råd till andra som står på tröskeln till ett eget husprojekt?

- Välj en stabil leverantör som har funnits länge och som har goda referenser. Och stirra inte bara på priset. Man måste jämföra lika och också titta på vad som faktiskt ingår i priset. Hos A-hus ingår till exempel mycket redan i grundkonceptet.
- Åk också och titta på många nya hus. Det behöver inte vara ett hus ni tror att ni kommer bygga, men ni kan alltid hitta inspiration som ni kan ta med er.


Skulle ni bygga med A-hus igen?

- Självklart, säger båda nästan i kör. Det skulle inte finnas något alternativ. Inte ett enda fel har uppstått längs vägen och tidsplanen stämde exakt. Vi fick till och med nycklarna ett par veckor innan utsatt tid.


Följ gärna familjen på Instagram @vibyggervillaskarhamn

- Den avgörande skillnaden blev att A-hus kändes som ett mer genuint hus. Man ser och känner skillnaden mot andra hus i samma prisklass när man går in i huset.

Villa Skärhamn

Ljust och trivsamt hus med många sovrum. Passar den stora familjen.

Stilrent och ljust hus med öppna ytor. Köket, matplatsen och vardagsrummet ligger funktionellt samlade.