Kärlek vid första ögonkastet

Allt började med ett besök på Husknuten i Göteborg. Redan innan hon ens klivit in genom ytterdörren till visningshuset fanns den varma, härliga känslan där. Känslan av att ha kommit hem. – Det här är ett drömhus. Den här modellen har allt vi kan önska, säger Anna Bergh om A-hus Villa Kobbskär som nu blivit hennes och hennes familjs tryggaste och mest älskade plats i tillvaron.

Familjen Bergh-Erickson

FAMILJEN: Anna & Axel, dottern Penny (+ lillebror på väg)

ORT: Kungsbacka

HUSTYP: Villa Kobbskär
ANTAL RUM: 5 rum och kök
BOYTA: 127 kvm

Tryggt med A-hus

Att välja A-hus som leverantör såg paret som en trygghet som borgar för hög kvalitet. –Det finns så oerhört många husleverantörer på marknaden, säger Anna och menar att det bland dem finns sådana som ger ett mindre seriöst intryck och inte sätter kvalitet i fokus. – Med A-hus kändes det gediget och välarbetat med hög standard utan att priserna blir för höga. Och vi har fått jättebra hjälp hela vägen, fortsätter Anna som tillsammans med Axel och dottern Penny, 4, kunde flytta in i sin nya villa. – Det var en overklig känsla. Som vi har längtat.

I takt med att familjen växte uppkom behovet av att byta den befintliga lilla lägenheten mot ett större boende på den tomt i Kungsbacka som familjen redan ägde. Och valet blev inte svårt. Anna Bergh har ett starkt minne av besöket bland visningshusen på Husknuten i Göteborg och berättar att det var kärlek vid första ögonkastet. Hon vet precis vad det var som fick henne att falla  pladask för den modell som blev hennes och sambon Axel Ericksons nästan självklara val. – Verandan! Redan när jag såg den för första gången den blev jag helt såld, säger Anna om Villa Kobbskärs välkomnande och vackra entré och berättar att den positiva känslan bara förstärktes ju mer hon och hennes sambo såg av interiören.

–    Vi insåg att den har precis den planlösning som vi har letat efter, säger Axel och syftar på kombinationen av stora, öppna ytor för matlagning och umgänge samt en avskild sovrumsdel, mindre allrum som kan fungera som lekrum för barnen och bra storlek på toaletter, sovrum och tvättstuga.
– Man får plats med allt utan att det blir trångt. Det är rymligt, luftigt och praktiskt.  


Viktigt med estetiken

De älskar känslan av ett splitternytt hus och ser flera fördelar med att satsa på nybyggt, bland annat chansen till gjuten platta på marken.
– Det känns robust och ger dessutom möjligheten att gjuta in golv-värme, säger Axel. Estetiken är viktig för paret, som med fingertoppskänsla för färg och form, redan skapat en hemmiljö som andas värme, trivsel och skönhet.
– Ett hem ska vara en trygghet, en plats att landa i, att kunna komma hem till efter jobbet och bara njuta av. Det känner vi här, säger Anna, omgiven av en blandning av gammalt och nytt, arvegods och designklassiker, en tidlös bas med mer trendiga inslag. Allt i en harmonisk och väl sammanhållen färgskala. 

 

Vill inspirera andra

På Instagram visar paret upp foton som hämtade ur ett inrednings-magasin. Många detaljer drar blickarna till sig, inte minst de stora fönstren i vardagsrummet. –    De är fantastiskt vackra. Genom dem kan vi blicka ut mot våra hästar som betar på de gröna ängarna.
Verandan är lika älskad idag som vid första ögonkastet. Oavsett om solen skiner eller om det regnar.
–    När det åskade härom dagen satt vi ute under taket och njöt av åskoväd-ret, säger Anna. 

 

Utan tvekan ett drömhus

Det bubblar av lycka om familjen efter flytten.
– Allt blev fantastiskt bra. Vi är supernöjda. Det här är ett drömhus. Alla dagar i veckan, säger Anna Bergh utan det minsta tvivel och med ett stort leende på läpparna.


Följ gärna familjen Bergh/Erickson på Instagram @aussica

Med A-hus kändes det gediget och välarbetat med hög standard utan att priserna blir för höga. Och vi har fått jättebra hjälp hela vägen.

Villa Kobbskär

Stora helglasade fönster släpper in både ljuset och trädgården i huset.
Här möts du av en välkomnande veranda där det finns plats för både hänggunga och blomkrukor. Förutom denna mysfaktor, så får du vid regn och rusk en skyddad entré.